США не підтверджують, що ІДІЛ має викрадений в Іраку іридій

США не підтверджують, що ІДІЛ має викрадений в Іраку іридій

Укрінформ
У Вашингтоні поінформовані про зникнення в Іраку небезпечної радіоактивної речовини, що використовувалася у промислових цілях, втім не можуть підтвердити, що вона потрапила до рук терористів.

Про це зазначив у середу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми в курсі повідомлень про те, що радіоактивна речовина, можливо, зникла або була викрадена в Іраку, - зауважив представник Держепу.

Втім, продовжив він, американська сторона "не має інформації, яка би підтверджувала, що ця речовина потрапила до рук ІДІЛ або інших терористичних угруповань у регіоні".

Тонер зауважив, що офіційний Вашингтон ставиться до ситуації "дуже серйозно".

Нагадаємо: раніше в середу міністерство навколишнього середовища Іраку поширило заяву щодо зникнення небезпечного радіоактивного матеріалу із заводського складу компанії Weatherford на півдні міста Басра.

Речовина перебувала в металевому контейнері розміром з ноутбук та використовувалася для виявлення недоліків у матеріалах, з яких виготовляються труби для нафто- та газопроводів. Прилад належав турецькій компанії SGS Turkey, і міг бути викрадений в листопаді 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-