В Сирії загинули вже понад 80 медиків-волонтерів

В Сирії загинули вже понад 80 медиків-волонтерів

Укрінформ
Канада рішуче засуджує бомбардування лікувальних закладів у Сирії та закликає поважати міжнародне гуманітарне право.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Стефана Діона з приводу авіаобстрілу сирійської клініки «Лікарів без кордонів», передає кореспондент Укрінформу.

«Канада рішуче засуджує напади на лікувальні заклади та їх персонал у сирійському конфлікті. Ми знову закликаємо усіх учасників конфлікту дотримуватися міжнародного гуманітарного права та надавати гуманітарним працівникам повний, безпечний та безперешкодний доступ до людей у потребі в Сирії», - сказав Діон.

За його словами, працівники гуманітарної сфери платять дуже високу ціну за своє бажання допомагати.

«Гуманітарні працівники працюють у неймовірно небезпечних умовах та ризикують своїм життям заради допомоги тим, хто цього потребує: більше 80 гуманітарних працівників та волонтерів загинули у Сирії з часу початку конфлікту», - наголосив очільник МЗС Канади.

Він також закликав до негайного припинення нападів на цивільних і зняття облог із міст.

«Як було погоджено у Мюнхені Міжнародною групою із підтримки Сирії, яка включає й Росію, всі сторони мають працювати над досягненням режиму припинення вогню між урядовими військами та опозицією. Мирний процес неможливий під час наступу урядових військ у Сирії, включно із авіабомбардуваннями сирійськими або російськими ВПС», - підсумував Діон.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок ударів російської авіації по клініці «Лікарів без кордонів» у місті Азаз, розташованому за 270 км від Дамаска, загинуло 14 цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-