Дуда: для Польщі питання оборони є важливішим, ніж міграційна криза

Дуда: для Польщі питання оборони є важливішим, ніж міграційна криза

Укрінформ
Розміщення військової інфраструктури НАТО на сході Європи є необхідним кроком у зв’язку з агресивними діями Росії щодо сусідів, зокрема України.

Про це у ході дискусії під час Мюнхенської конфереції з безпеки в суботу заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“На мою думку, зміцнення присутності НАТО на східному фланзі є справою абсолютно природньою, що випливає з відкритого характеру (Альянсу. - Ред.) по відношенню до країн східної Європи... Це важливо у зв’язку з агресивною позицією Росії та війни в Україні”,- наголосив Дуда.

Він зауважив, що для Польщі й інших країн Східної Європи питання оборони і безпеки на сьогодні є важливішими, ніж проблема міграційної кризи і питання можливого виходу Великої Британії з ЄС.

Дуда наголосив, що Польща свого часу була проти будівництва “Північного потоку” і нині також виступає проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”. За його словами, будівництво цього газопроводу є політичним, а не економічним проектом.

“Немає економічних підстав для створення цього газопроводу”, - наголосив Дуда, додавши, що між Європою і Росією вже існують газові сполучення.

Він натякнув, що Німеччина не повинна підтримувати цей проект, який суперечить інтересам Польщі й інших країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-