Папа Франциск і патріарх Кирил оприлюднили спільну декларацію

Папа Франциск і патріарх Кирил оприлюднили спільну декларацію

Укрінформ
Глава Римсько-католицької церкви Франциск і патріарх Московський Кирил підписали спільну декларацію, в якій закликали міжнародне співтовариство захистити християн Близького Сходу.

Про це повідомляє Католицьке агентство новин, подаючи повний текст декларації з 30 пунктів.

У документі зазначено, що у Сирії та Іраку насильство забрало тисячі життів, залишивши мільйони людей без даху над головою і засобів до існування. Папа і очільник РПЦ вважають, що народи цих країн і численні біженці потребують нагальної гуманітарної допомоги.

Вони закликали міжнародну співтовариство до негайних дій для запобігання витіснення християн з Близького Сходу.

Патріарх Кирил і папа Франциск хочуть об’єднати зусилля для свідоцтва про спільну спадщину церкви та спільно реагувати а виклики сучасного світу.

У декларації також порушено питання про одностатеві шлюби: обидва очільники церков "шкодують про зрівняння одностатевих шлюбів з традиційними".

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого Папа Римський Франциск зустрівся з російським патріархом Кирилом у VIP-кімнаті міжнародного аеропорту Гавани імені Хосе Марті. Це перша в історії зустріч глави Римсько-католицької церкви і Російської православної церкви.

Понтифік зробив зупинку на Кубі на шляху до Мексики, куди він прямує з візитом. Патріарх 11 лютого прибув до Гавани й розпочне звідси латиноамериканське турне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-