Мюнхен: Розвідка США не виключає

Мюнхен: Розвідка США не виключає "хімічних" терактів ІДІЛ

Укрінформ
Терористичне угруповання "Ісламська держава" шукає шляхи розширення можливостей проведення терактів, у тому числі з використанням проти мирного населення бойової хімічної зброї.

Про це заявив глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ясно, що вони (екстремісти ІД - ред.) мають амбіції зробити щось більше. Ми у Сполучених Штатах стурбовані, оскільки існують ознаки того, що вони (ІДІЛ – ред.) хотіли би застосувати хімічну зброю проти нас", - зауважив директор нацрозвідки США.

За його словами, "це потенційно змінює правила гри". Він нагадав, що в новітній історії екстремісти вже використовували хімічну зброю проти мирного населення. Зокрема, один із перших таких випадків – застосування газу типу "Зарин" у Токійському метро в 1995 році.

За словами Клеппера, така небезпека актуальна зараз і  для Європи, якщо ІДІЛ насправді отримає до рук саму зброю або технології її виготовлення з промислових хімікатів. Крім того, враховуючи останню географію атак терористів, Клеппер зауважив, що це стає загрозою в глобальному масштабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-