Радбез ООН закликав РФ припинити бомбардування Алеппо

Радбез ООН закликав РФ припинити бомбардування Алеппо

Укрінформ
Франція, Великобританія та їх союзники у Раді безпеки ООН закликали Росію припинити повітряні ударів по сирійській провінції Алеппо.

10 лютого у Раді безпеки ООН пройшли закриті консультації за запитом Нової Зеландії та Іспанії, під час яких обговорювалася гуманітарна криза в провінції, повідомляє "Радіо Свобода".

"Росія зобов’язана припинити повітряні удари та використати свій вплив на режим президента Сирії Башара аль-Асада, щоб домогтися припинення вогню і створення умов для доставки гуманітарної допомоги", - заявив представник Великобританії в ООН Метью Рікрофт.

Також у середу представник Держдепартаменту США Бретт Макгурк заявив, що повітряні удари, які наносить Росія по позиціях противників Асада в Алеппо і його околицях, зміцнюють позиції угрупування «Ісламська держава». За словами Макгурка, Росія безпосередньо сприяє ісламістам.

Нагадаємо: останніми днями близько 35 тисяч сирійців були змушені покинути свої будинки після наступу сирійських урядових сил за підтримки російської авіації на місто Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-