Поліція відкидає людський фактор в аварії потягів у Німеччині

Поліція відкидає людський фактор в аварії потягів у Німеччині

Укрінформ
Однією з основних версій причини зіткнення двох потягів у Німеччині у вівторок є людський фактор, але поліція відмовляється коментувати це.

Про хід розслідування повідомляє Bayerischen Rundfunk.

«Це чиста спекуляція, ми їх відкидаємо. Розслідування ще лише на самому початку», - заявив радіостанції представник поліції.

Багато німецьких ЗМІ з посиланням на «поінформовані джерела» повідомили про те, що деякий співробітник залізниці «як виняток» міг відключити автоматичну сигнальну систему, щоб у ручному режимі пропустити по одноколійній ділянці потяг, що запізнювався, при тому, що зустрічний потяг також отримав зелене світло. Слідчі вивчають записи «чорних ящиків».

Втім, кількість жертв аварії досягла 11, після того, як з-під уламків потяга рятувальники витягли тіло ще одного пасажира, що вважався зниклим безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, зіткнення двох пасажирських потягів сталося вранці у вівторок поблизу баварського Бад Айблинга на високій швидкості.

Більш як 100 осіб отримали поранення, з них 18 - тяжкі. Влада назвала аварію однією з найтрагічніших в історії Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-