Канадська опозиція проти припинення бомбардувань ІДІЛ

Канадська опозиція проти припинення бомбардувань ІДІЛ

Укрінформ
Канаді слід продовжувати завдавати авіаударів по позиціях терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку, одночасно збільшивши наземну присутність своїх інструкторів та гуманітарну допомогу цивільному населенню.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

«Ми можемо підтримати подальшу гуманітарну підтримку та розширення тренувальної місії, але протягом останнього року канадці робили це одночасно із авіаударами, що ослаблювали ІДІЛ у регіоні. Уряд так і не пояснив, чому ми не можемо продовжувати поєднувати це», - зазначив Безан.

Його заступник П’єр Пол-Хус додав, що припинення участі канадських літаків у бомбардуваннях ІДІЛ може відштовхнути союзників від Канади.

«Канадські інструктори можуть і мають працювати разом із нашими союзниками над проведенням тренувань, що стануть у нагоді нашим іракським та курдським партнерам, а не лише політичним інтересам Ліберальної партії», - наголосив Пол-Хус.

За його словами, Канада має можливість допомогти «саме там, де у цьому є найбільша потреба – у боротьбі проти жорстокого ворога» та має залишатися віддана цьому.

Як передавав Укрінформ, уряд Канади ухвалив рішення протягом відкликати свої бойові літаки із Іраку, натомість збільшивши гуманітарну допомогу регіону до 1 млрд дол та потроївши кількість інструкторів і обслуговуючого персоналу у складі міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ. Також вильоти продовжать канадський дозаправник та два розвідувальні літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-