Туреччина відправила допомогу біженцям на сирійському кордоні

Туреччина відправила допомогу біженцям на сирійському кордоні

Укрінформ
Турецькі гуманітарні організації організували табори для біженців з сирійського Алеппо, котрі намагаються потрапити в Туреччину, але не можуть перетнути кордон, у зв’язку з бомбардуваннями цього регіону російською авіацією.

Про це повідомляє AFP.

"Турецькі гуманітарні групи організували табори в Сирії і відправили вантажівки допомоги в понеділок для десятків тисяч людей, які застрягли на кордоні після втечі від підтримуваного Росією режиму в північному регіоні Алеппо", - йдеться у повідомленні.

Загалом Туреччина заявляє про готовність прийняти і допомогти 35 тисячам біженців, серед яких чимало жінок і дітей. До цього часу кордон тут був для них закритий, не зважаючи на заклики ЄС дозволити перетнути його. За словами віце-прем’єра Нумана Куртулмуша, Туреччина вже "сягнула меж можливого у прийманні їх".

Це питання стоїть і на порядку денному нинішнього візиту до Туреччини канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вона обговорює з турецьким керівництвом заходи в рамках Плану дій між ЄС і Туреччиною щодо скорочення потоку мігрантів в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-