США закликають світ рішуче відреагувати на запуск ракети в КНДР

США закликають світ рішуче відреагувати на запуск ракети в КНДР

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив запуск північнокорейським режимом ракети дальнього радіусу дії та закликав світ відреагувати на це значними заходами, щоб притягнути Пхеньян до відповідальності.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного секретаря США Джона Керрі, оприлюдненій у Вашингтоні в суботу ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішній пуск ракети у КНДР - грубе порушення резолюцій Ради Безпеки ООН щодо використання Північною Кореєю технологій балістичних ракет", - наголосив глава Державного департаменту США.

Він підкреслив, що вже вдруге впродовж місяця КНДР "вдалася до масштабної провокації, яка загрожує не тільки безпеці на Корейському півострові, а й в усьому регіоні, а також США".

У цьому зв'язку Керрі підкреслив: "Ми підтверджуємо нашу стійку прихильність щодо захисту союзників, в тому числі Республіки Корея і Японії. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами і членами Ради Безпеки ООН щодо застосування значних заходів, які притягнуть КНДР до відповіді".

Зараз настав час зробити це в рішучий та об'єднаний спосіб, наголосив Керрі, щоб не дати можливості КНДР розробляти ядерну балістичну зброю, кидаючи виклик спільному мирові й безпеці.

Photo Credit: U.S. State Department

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-