Reuters: Путін розчарований бойовими діями в Сирії

Reuters: Путін розчарований бойовими діями в Сирії

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін думав, що російські авіаудари в Сирії допоможуть змінити хід війни, але темпи просування сирійської урядової армії його розчарували.

Про це в п'ятницю, 5 лютого, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, близькі до російської армії.

Агентство зазначає, що взяття міста Алеппо армією Асада зможе змінити хід війни і дати Путіну військовий і символічний трофей, який він «пристрасно бажає отримати».

Назви і стратегічна важливість сирійських міст, відбитих армією Асада за допомогою Росії, не мають такої важливості для росіян, як погіршення рівня життя, зазначає Reuters. Сирійська армія, підтримана російською авіацією, не змогла принести перемоги, яку можна було б показати світовій громадськості як доказ військової могутності і впливу Росії на Близькому Сході.

Соціолог «Левада-центру» Степан Гончаров розповів агентству, що взяття Алеппо стало б гарним відволікаючим моментом від економічних проблем у Росії.

«Завдання російської влади - замінити теми, що викликають соціальну тривогу, на теми, які об'єднують людей. Військова перемога в Алеппо принесла б Росії символ військової могутності і була б корисна для збільшення підтримки влади», - наводить його слова телеканал Дождь.

За даними «Левада-центру», у жовтні 2015 року 72% росіян позитивно відгукувалися про військової кампанії в Сирії. Але відтоді головними темами стали економіка і спроби Кремля врегулювати кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-