Якщо Росія хоче кращих відносин з ЄС, вона має піти геть із Криму - європарламентарій

Якщо Росія хоче кращих відносин з ЄС, вона має піти геть із Криму - європарламентарій

Укрінформ
Міжнародні зусилля із відновлення територіальної цілісності України повинні включати єдиний формат із деокупації Криму та припинення конфлікту на Донбасі.

Таке переконання висловив голова делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Андрей Пленкович на дебатах щодо прав людини у Криму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я підтримую пропозицію щодо формату «Женева плюс» і переконаний, що питання повернення Криму Україні та зусилля припинити конфлікт на сході, у Донецькій і Луганській областях, не повинні бути розділені. Адже ми знаємо, що причини цих двох проблем мають однакове походження», - заявив Пленкович.

Представник Європейської народної партії наголосив, якщо Російська Федерація хоче покращити відносини з Євросоюзом, вона повинна піти геть із Криму та дозволити України відновити контроль над своєю територією.

«Європейський Союз повинен продовжувати свою політику невизнання анексії Криму та продовжувати санкції проти Росії», - підкреслив Пленкович.

У свою чергу, депутат Анна Фотіга зауважила, що у питанні України російський президент Володимир Путін намагається підірвати солідарність ЄС.

«Якщо ми змінимо наш підхід – це буде ознакою нашою слабкості», - заявила представник політичної групи Європейських консерваторів та реформістів.

Депутат від Альянсу лібералів та демократів за Європу Петрас Ауштревічус заявив, що Путін брехав усьому світові, говорячи про події у Криму, що сталися після 2014 року.

«Президент Путін, ви, як головнокомандувач своїми маленькими ввічливими «зеленими чоловічками», несете персональну відповідальність за усіх, хто зник, був убитий у Криму, починаючи з 2014 року», - сказав співголова неформальної групи Друзів європейської України в ЄП.

У четвер Європарламент ухвалить резолюцію щодо ситуації з прав людини, особливо відносно кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-