НАТО: Активність російських підводних човнів в Атлантиці досягла максимуму

НАТО: Активність російських підводних човнів в Атлантиці досягла максимуму

Укрінформ
Російські підводні човни зараз так само активні в Північній Атлантиці, як за часів холодної війни або навіть перевершують той рівень. 

Таку думку висловили у командуванні морських сил НАТО, повідомляється на сайті британського аналітичного центру IHS Jane'.

«Командири підводних човнів Альянсу у Північній Атлантиці повідомляють про більшу активність російських підводних човнів, ніж ми бачили за часів холодної війни», - цитує видання віце-адмірала ВМС Великої Британії і командувача ВМС НАТО Клайва Джонстона. 

Це викликає в Альянсу заклопотаність, враховуючи технологічний стрибок у побудові субмарин і неясність цілей Москви.

За словами Джонстона, російські субмарини не просто повертаються до рівня оперативної активності часів холодної війни. Технологічний рівень підводних човнів зробив великий ривок, і НАТО спостерігає «такий рівень російського потенціалу, якого не бачили раніше». Зараз російські субмарини «мають більше діапазонів, кращі системи і велику свободу дій». Крім того, НАТО «спостерігає зростання професіоналізму персоналу і здатність управляти човнами на тому рівні, який раніше не фіксували».

У Альянсі зазначили, що це, можливо, не непокоїло б НАТО, «якби ми знали правила гри, знали, чому вони розгортаються і що вони роблять». «Ми не розуміємо стратегічні і оперативні цілі Росії», - зазначили в Альянсі. 

Це змушує НАТО та інші країни бути в напрузі, додав командувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-