Пентагон: РФ і США

Пентагон: РФ і США "воюють у різних війнах" у Сирії

Укрінформ
Російські війська в Сирії нині продовжують завдавати удари, переважно, по сирійській опозиції, підтримуючи режим диктатора Асада.

Про це сказав у понеділок під час прямого включення в Пентагоні командувач операціями проти ІДІЛ генерал-лейтенант Сухопутних військ США Шон Макфарленд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Яким є внесок Росії? Росіяни більше зосереджуються на підтримці режиму Асада, ніж на боротьбі з "Ісламською державою". Їхні удари досі мають відносно мінімальний ефект у поразці противника, з яким ми воюємо", - наголосив командувач операції коаліційних сил "Inherent Resolve".

Він підкреслив, що Росія і США "воюють у різних війнах" у Сирії.

"Ми воюємо в Сирії для того, щоб розгромити "Ісламську державу", вони воюють у Сирії офіційно проти ІДІЛ, але на практиці – вони підтримують сирійський урядовий режим",- ще раз підкреслив генерал.

Водночас, відповідаючи на запитання, чи можна таку ситуацію вважати "непрямою війною" між США і РФ у Сирії, Макфапленд зазначив, що так не вважає, втім сказав би, що коаліція і Росія "переслідують різні цілі в цій країні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-