США і союзники думають про додаткові війська проти ІДІЛ

США і союзники думають про додаткові війська проти ІДІЛ

Укрінформ
Розширення військової кампанії Багатонаціональної коаліції на чолі зі США проти ІДІЛ не виключає введення додаткових військ на територію Іраку і Сирії – як підрозділів американської армії, так і збройних сил союзників.

Про це зауважив у понеділок під час прямого включення в Пентагоні командувач операціями проти ІДІЛ генерал-лейтенант Шон Макфарленд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми поглянемо на географію кампанії в контексті того, як ми розширюємо операції на території Іраку та далі – в Сирії, існує гарний потенціал, який може вимагати додаткових можливостей, введення додаткових військ для забезпечення цих можливостей", - зауважив командувач.

При цьому він підкреслив, що не обов'язково йдеться про сухопутний компонент, і не обов'язково про американські наземні війська. "Це можуть бути компоненти коаліції, це може бути потенціал, який не вимагає будь-якої значної кількості сухопутних сил", - уточнив генерал Макфарленд.

Він зазначив, що зараз американська сторона розглядає правильне поєднання сил та проводить консультації з урядом Іраку й партнерами по коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-