Сирійське місто в облозі: в Мадаї від голоду померли 16 людей

Сирійське місто в облозі: в Мадаї від голоду померли 16 людей

Укрінформ
Від голоду померли ще 16 осіб в обложеному сирійському місті Мадая відтоді, як на початку січня два конвої ООН доставили гуманітарну допомогу жителям, повідомляє організація "Лікарі без кордонів".

Про це повідомляє ВВС.

"За даними лікарів, ще 33 людини перебувають у важкому стані через недоїдання. В організації називають ситуацію, що склалася в місті, "абсолютно неприйнятною" і зазначають, що жителів треба було евакуювати ще кілька тижнів тому", - йдеться у повідомленні.

За даними "Лікарів без кордонів", торік у місті, розташованому на кордоні з Ліваном, з голоду померли 30 осіб.

У першій половині січня два конвої ООН доставили в Мадаю гуманітарну допомогу. Вантаж гуманітарної допомоги включав у тому числі продукти харчування, медикаменти і гігієнічні засоби.

Місто вже кілька років знаходиться під контролем повстанців з опозиційної Башару Асаду "Вільної сирійської армії". Він багато разів зазнавав обстрілу, його інфраструктура, згідно з повідомленнями сирійських активістів, знаходиться у жалюгідному стані.

За даними ООН, у кільці блокади урядових військ в Мадаї знаходяться більш як 40 тисяч людей, багато жителів помирають з голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-