Американські винищувачі п'ятого покоління підкорюватимуть небо Британії

Американські винищувачі п'ятого покоління підкорюватимуть небо Британії

Укрінформ
ВПС США планують відправити винищувачі «Локхід Мартін» F-35 для участі в авіасалонах «RIAT» та «Фарнборо» у Великобританії влітку 2016 року.

Про це повідомляє "Defense News" із посиланням на прес-службу ВПС США

«Два винищувачі версії F-35А зі звичайним зльотом і посадкою разом із парою винищувачів морської піхоти США F-35B заплановані до участі в обох авіасалонах», - йдеться у повідомленні.

Для військово-повітряних сил США це важлива нагода продемонструвати цю техніку після того, як минулого року довелося пропустити авіасалони у Британії через пожежу, що напередодні трапилася у двигуні одного з літаків.

«Корпус морської піхоти США з нетерпінням чекає нагоди продемонструвати можливості винищувачів F-35B «Блискавка ІІ» в небі над Сполученим Королівством у липні цього року», – цитує видання заступника командувача морської піхоти США генерал-лейтенанта Джона Девіса.

Напомним: Lockheed Martin F-35 - семейство перспективных, малозаметных истребителей-бомбардировщиков пятого поколения, разработанное американской фирмой Lockheed Martin Aeronautics Company в трёх вариантах: для нужд ВВС США (наземный истребитель), для Корпуса морской пехоты США и ВМС Великобритании (истребитель с укороченным взлётом и вертикальной посадкой), и для нужд ВМС США (палубный истребитель).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-