Прем'єр Італії: Просто дзвінок Ангели до Олланда проблеми мігрантів не вирішить

Прем'єр Італії: Просто дзвінок Ангели до Олланда проблеми мігрантів не вирішить

Укрінформ
Домовленості щодо міграційної кризи канцлера Німеччини та президента Франції з президентом Єврокомісії Юнкером неприпустимі без участі Італії.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, додавши, що він був би радий, якби німецькому канцлеру Ангелі Меркель і французькому президенту Франсуа Олланду вдалося вирішити міграційну кризу, інформує Reuters.

"Але цього точно не станеться. Якщо ми шукаємо спільну європейську стратегію, щоб вирішити питання біженців, то для цього недостатньо простого телефонного дзвінка Ангели до Олланда, а потім Юнкера, про який я дізнаюся лише з преси", - наголосив Ренці.

Як повідомляє агентство, італійський прем'єр нещодавно відкинув заклики з боку Жан-Клода Юнкера пом'якшити критику політики ЄС з міграції, а також банківської та бюджетної політики.

Водночас Ренці підтримав ідею віце-канцлера Німеччини Зігмара Габріеля щодо скорочення допомоги країнам північної Африки, які не готові приймати назад громадян, чиї клопотання про притулок були відхилені.

Нагадаємо, за даними агентства ООН у справах біженців, з початку минулого року до Європи морем дісталися більше мільйона біженців і мігрантів.

В Організації зазначають, що це найважча міграційна криза в Європі з часів Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-