В Штатах можуть заборонити використання російських ракетних двигунів

В Штатах можуть заборонити використання російських ракетних двигунів

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн має намір ініціювати законопроект, що заборонятиме закупівлю російських двигунів РД-180 для використання у космічних програмах США.

Про це він заявив під час слухань у комітеті "Військові космічні запуски та використання російських ракетних двигунів", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект буде першим кроком серед багатьох інших заходів з мого боку цього року, щоби зрештою покінчити з нашою залежністю від російських двигунів", - заявив Маккейн.

Він уточнив, що збирається внести проект закону разом із лідером більшості Палати представників Кевіном Маккарті вже в четвер.

Водночас, у Міністерстві оборони США не заперечують необхідності у відмові від використання РД-180 у космічних програмах. Утім наголошують, що зараз важко знайти заміну цій конструкції, що застосовувалася багато років, і американські ракети побудовані саме навколо цієї моделі двигуна. Тобто, заміна двигуна вимагатиме також суттєвих змін в конструкції самих ракет. Як вихід пропонується розширення взаємодії Пентагону з американськими приватними спеціалізованими компаніями.

"Міністерство оборони прагне переходу від російського ракетного двигуна РД-180. Ми маємо підтримувати можливості постійного доступу до космосу, і ми вважаємо, що партнерство державних структур з приватними компаніями-постачальниками пускового обладнання є кращим засобом для досягнення цієї мети",- зауважила під час слухань міністр Військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс.

У цьому зв'язку вона звернулася до Комітету, очолюваного Маккейном дозволити її міністерству запроваджувати більш гнучку політику у співпраці з приватними фаховими компаніями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-