Вірус Зіка дістався Європи - ЗМІ

Вірус Зіка дістався Європи - ЗМІ

Укрінформ
Житель Данії, який повернувся в країну з-за кордону, отримав позитивний результат після тесту на вірус Зіка.

Про це у середу повідомляє Reuters з посиланням на національну телекомпанію DR.

"Представники органів охорони здоров’я в другому за величиною місті Данії - Орхусі - розповіли, що пацієнт перед цим подорожував по Південній і Центральній Америці, де поширюється вірус Зіка", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у США вірусом Зіка після поїздки за кордон заразилися 18 людей, ще 19 нових випадків інфікування зареєстровано в Пуерто-Ріко.

Вірус Зіка, що викликає м'яку лихоманку, кон'юнктивіт і головний біль, уже виявлений у 21 країні Карибського басейну, Північної і Південної Америки. Та найстрашнішим є те, що вірус вражає мозок ще ненароджених немовлят, в результаті діти народжуються з недорозвиненим мозком. Деякі країни вже порадили жінкам утримуватися від вагітностей.

Жодного лікування або вакцини від хвороби ще не існує.

Уперше вірус Зіка виявили в 1947 році. Він невиліковний, єдиний спосіб протистояти вірусу - це боротися з москітами, що розносять його. До недавнього часу захворювання було відмічено лише в країнах Африки й Азії, а також на острівних державах тихоокеанського регіону. Існує припущення, що вірус був завезений до Бразилії під час чемпіонату світу з футболу в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-