Міністри ЄС екстренно зібралися в Амстердамі через мігрантів

Міністри ЄС екстренно зібралися в Амстердамі через мігрантів

Укрінформ
Представники МВС і Мін’юсту країн-членів Євросоюзу в понеділок зібралися в Амстердамі на термінові переговори з метою розв’язання міграційної кризи. 

Зустріч організована у зв'язку з новою хвилею прибуття біженців в Європу, повідомляє ABC News.

"Європейські міністри юстиції і внутрішніх справ розпочали термінові переговори в понеділок з приводу розв’язання кризи з мігрантами на тлі нової хвилі біженців і триваючих розбіжностей на тему контролю кордонів", - йдеться у повідомленні.

За словами Комісара ЄС з міграційної політики і питань громадянства Димитріса Аврамопулоса, Єврокомісія вже запропонувала ряд заходів для управління потоками мігрантів і для запобігання кризі. 

"Тепер черга за окремими країнами. Водночас основа нашої політики - свобода пересування в межах Шенгенської зони. Тож, очевидно, що ми повинні покращити контроль зовнішніх кордонів", - наголосив він.

Крім питання про кордони, міністри юстиції і внутрішніх справ ЄС обговорять також можливості тіснішої співпраці з обміну інформацією. 

Як повідомляв раніше Укрінформ, минулого вівторка президент Європейської ради Дональд Туск допустив можливість колапсу Шенгенської зони, якщо Євросоюз не візьме під контроль потоки біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-