Францію просять, щоб порт Кале охороняла армія

Францію просять, щоб порт Кале охороняла армія

Укрінформ
Після штурму нелегальними мігрантами порома у французькому порту Кале глава британської компанії з вантажних перевезень заявив, що влада Франції має задіяти військові підрозділи для охорони порту.

Про це повідомляє ВВС

"Річард Бернетт, виконавчий директор компанії Road Haulage Association, закликав владу перейти від слів до рішучих заходів. За його словами, рано чи пізно побоювання його колег обернуться реальністю - жертвою подібних проникнень може стати водій вантажівки, що прямує до Британії", - йдеться у повідомленні.

У суботу більш як півсотня мігрантів зуміли прорватися на борт порома британської компанії P&O Ferries. В результаті порт довелося тимчасово закрити, і всі роботи в Кале в ніч на неділю було припинено.

Як повідомляється, суботній інцидент стався під час демонстрації на підтримку нелегальних мігрантів, що живуть у наметовому  таборі біля порту. Демонстранти виступали проти посилених заходів безпеки, які, на їх думку, ведуть до загибелі людей. Крім того, вони незадоволені якістю життя в своєму таборі.

У стихійному наметовому містечку постійно живуть близько 4 тисяч осіб, які не втрачають надії пробратися до Великобританії, де розраховують отримати притулок. В основному це біженці та економічні мігранти з Північної Африки і країн Близького Сходу. Умови життя в таборі вони самі називають нестерпними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-