Напади за

Напади за "кельнським сценарієм" сталися у 12 регіонах ФРН

Укрінформ
Федеральне відомство у кримінальних справах (Bundeskriminalamt - BKA) повідомило, що групові напади на жінок за кельнським сценарієм у новорічну ніч сталися в дванадцяти федеральних землях Німеччини.

Про це сказано в звіті відомства, про який повідомили німецькі суспільно-правові медіакомпанії WDR, NDR і газета Suddeutsche Zeitung, пише "Німецька хвиля".

"У цю ніч у багатьох федеральних землях у різній формі і різних масштабах сталися подібні правопорушення", - сказала представник BKA у Вісбадені, не вдаючись до подробиць.

Передусім йдеться про крадіжки й сексуальні злочини. У звіті також зазначається, що відомостей про домовленості між злочинцями у більшості випадків немає. Більше того, у жодному з випадків немає фактів, що вказують на організованість злочинних дій.

Велика частина заяв від потерпілих - більше тисячі - надійшла в поліцію федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, в основному - в Кельні, Дюссельдорфі і Білефельді. Про подібні випадки в Гамбурзі відомо вже давно, там до поліції було подано більш як 200 заяв, зазначає агентство dpa. Хвиля правопорушень у меншій мірі торкнулася також федеральних земель Гессен, Баварія, Баден-Вюртемберг, Бремен.

Жертвами нападів практично в усіх випадках були жінки, а нападниками - чоловіки  віком від 17 до 30 років, "арабської" або "північноафриканської" зовнішності. У числі підозрюваних, згідно зі звітом, - 12 громадян Німеччини і 60 громадян інших країн, серед яких Алжир, Ірак, Афганістан, Сирія.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-