Меркель і Давутоглу обіцяють тісно співпрацювати в питанні біженців

Меркель і Давутоглу обіцяють тісно співпрацювати в питанні біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу мають намір тісно співпрацювати в питанні біженців, нелегальної міграції та контрабандистів.

Про це вони заявили в Берліні на прес-конференції по закінченні німецько-турецьких міжурядових консультацій у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми будемо дуже інтенсивно, також до середини февреля, працювати в цьому напрямку і підтримувати Туреччину там, де це потрібно", - заявила Меркель.

До 18 лютого турецький уряд і Єврокомісія мають підготувати конкретні проекти. Зокрема, це стосується допомоги Туреччині у створенні робочих місць для сирійських біженців, кількість яких у цій країні перевищує 2,5 млн на 70-мільйонне населення. Канцлер похвалила Анкару за ті кроки, які вона вже робить по реалізації прийнятого 29 листопада плану дій між Туреччиною та ЄС. Меркель в черговий раз нагадала, що Брюссель зі свого боку виділяє Туреччини 3 млрд євро на покращення життя біженців на її території.

За словами німецького канцлера, агентство Frontex повинно здійснювати спільну роботу з турецькими колегами. Меркель вважає, що люди повинні мати можливість потрапляти в Європу, не ризикуючи при цьому своїм життям.

Давутоглу зі свого боку запевнив, що його країна «намагається робити все можливе, щоб внести свій внесок» у виконання прийнятих 29 листопада в Брюсселі обіцянок, що турецькою стороною прийняті нові заходи для полегшення життя біженців та надання їм нових можливостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-