Парламентська коаліція Молдови обіцяє до завтра обговорити вимоги протестувальників

Парламентська коаліція Молдови обіцяє до завтра обговорити вимоги протестувальників

Укрінформ
Парламентська коаліція Молдови планує обговорити до завтрашнього дня вимоги протестувальників про оголошення дострокових парламентських виборів і скасування підсумків голосування щодо затвердження уряду.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі організаторів протестів зі спікером парламенту Андріаном Канду, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

За словами організаторів антиурядових акцій, що дострокові вибори – єдиний правильний вихід з ситуації.

Водночас, Ігор Додон (Партія соціалістів), Андрій Нестасе (Громадянська платформа «Гідність і правда») та Ренато Усатий («Наша партія») заявили, що, незважаючи на запевнення спікера протестні маніфестації продовжаться.

Андріан Канду, натомість, заявив, що прем'єр обраний відповідно доз чинним законодавством, а для дострокових виборів немає жодних передумов. Він пообіцяв, що до завтра обговорить це питання з колегами по парламентській коаліції. Чергова його зустріч з організаторами протестів запланована на п'ятницю, 22 січня.

Соціалісти, «Наша партія» і Громадянська платформа об'єдналися для досягнення головної мети – дострокових виборів. Екс-президент Румунії Траян Бесеску жорстко розкритикував факт об'єднання цих сил, назвавши цей крок «серйозною помилкою» представників «Гідності і правди».

Нагадаємо, напередодні після затвердження парламентом нового уряду на чолі з Павлом Філіпом в Кишиневі почалися антиурядові мітинги. Маніфестанти спробували штурмувати будівлю парламенту Молдови, проте правоохоронці витіснили їх з будівлі.

В результаті зіткнень між маніфестантами і поліцією, 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Генпрокуратура Молдови порушила за фактом масових заворушень кримінальну справу.

Фото: agora.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-