Організаторам штурму парламенту в Молдові світить до 8 років

Організаторам штурму парламенту в Молдові світить до 8 років

Укрінформ
Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом організації масових заворушень і погромів під час антиурядових акцій протесту біля парламенту.

Про це поінформували у прес-службі Генпрокуратури Молдови, повідомляє кореспондент Укрінформу у РМ.

Згідно з представленою інформацією, слідча група вивчає всі обставини виникнення масових заворушень, а також займається ідентифікацією осіб, які закликали до насильницьких дій.

У зв'язку з тим, що під час заворушень постраждали 10 осіб, включаючи сімох поліцейських, слідчим і лікарям належить визначити рівень завданої шкоди здоров'ю цих громадян. Серед постраждалих – лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу і один з керівників Громадянської платформи «Гідність і правда» Кирило Моцпан (обидва вони отримали травми голови – ред.).

Як стало відомо, протестувальники розбили службову машину міністра культури Молдови Моніки Бабук.

Згідно з молдавським законодавством, якщо вина організаторів погромів буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до 8 років.

Нагадаємо, після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіпа у середу ввечері, 20 січня, у Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони і увійти в будівлю парламенту, проте згодом вони були витіснені правоохоронцями з будівлі.

В результаті сутичок між протестуювальниками і представниками поліції 10 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-