Німеччина видворить мігрантів з Марокко і Алжиру

Німеччина видворить мігрантів з Марокко і Алжиру

Укрінформ
Німецька влада планує прискорити депортацію мігрантів з Марокко і Алжиру, а самі ці країни занести у список безпечних місць, що зробить неможливим отримання їх громадянами статусу політичних біженців.

Про це, як пише німецька газета Welt am Sonntag, домовилися члени правлячої коаліції, зокрема голови партій ХДС і ХСС Ангела Меркель (яка є також канцлером країни) і Хорст Зейєхофе (глава уряду Баварії).

“Коаліція планує спеціальну процедуру для біженців з Алжиру і Марокко для можливості їх якнайшвидшої депортації”, - пише видання.

Зокрема, особи з цих країн, що шукають притулку,  на час розгляду їх заяв мають бути розміщені в притулках, в яких чекають відправки, а не разом з іншими біженцями по всій країні. “Все говорить про те, що мігранти з Північної Африки без перспектив залишитися у країні будуть розміщені в Бамберзі і Манхинзі  (обидва міста знаходяться в Баварії – ред..)”, - заявив газеті голова парламентської фракції ХСС Томас Кройцер. Втім, згадував він не марокканців і алжирців, а марокканців і тунісців.

Обидві християнські партії хотіли б внести Алжир і Марокко до списку країн безпечного походження, що позбавляє вихідців з них права на отримання притулку (раніше список таких країн поповнився 6-ма балканськими державами-колишніми республіками Югославії – БіГ, Македонія, Сербія, Чорногорія, Албанія і Косово). Втім, для цього ще треба заручитися підтримкою соціал-демократів і "Зелених", правка в закон має бути затверджена бундесратом.

Голова СДПН і віце-канцлер ФРН Зіграм Габріель, третій учасник коаліції, заявив недавно, що треба чітко дати зрозуміти країнам Північної Африки, що вони повинні прийняти назад своїх депортованих з Німеччини громадян. Інакше, натякнув він, Берлін даватиме менше грошей цим країнам.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в новорічну ніч у Кельні сталися масові безлади, коли до тисячі молодих людей, переважно вихідців з Північної Африки, чіплялися до жінок з сексуальними домаганнями, грабували їх і трьох звалтували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-