Офіси Renault у Франції обшукали - ЗМІ

Офіси Renault у Франції обшукали - ЗМІ

Укрінформ
Капіталізація Renault в четвер, 14 січня, знижувалася на рекордні за останні 17 років 25%. До 12.30 за паризьким часом компанія коштувала всього 21,1 млрд євро.

Про це пишуть зарубіжні ЗМІ.

Співробітники Дирекції з питань конкуренції, захисту прав споживачів та запобігання шахрайства (DGCCRF) при міністерстві економіки Франції відвідали кілька заводів Renault 7 січня. Їх метою була перевірка системи контролю викидів автомобілів.

«Інспектори DGCCRF провели обшуки в техцентрах Renault в Ларді і Гійянкурі. Обшуки пройшли після перших технічних випробувань, що провела незалежна технічна комісія. У грудні були перевірені 11 машин, у тому числі чотири – Renault. Перевірка не виявила наявність програмного забезпечення, що може спотворювати дані про викиди», - йдеться у прес-релізі Renault.

Слідом за Renault впали акції й інших автоконцернів і виробників комплектуючих. Лідер французького авторинку PSA Peugeot Citroen спочатку втратив близько 19%, але після публікації заяви, що тести автомобілів PSA Peugeot Citroen не показали жодних "аномалій", сталися коригування – до 21.00 за Києвом падіння було 5%. Близько 7% втрачав виробник автокомпонентів Faurecia і близько 9% – Valeo. В цілому французький індекс CAC 40 опустився вчора на 1,8%.

Які саме моделі Renault були відібрані для перевірки, не повідомляється. У Франції можна купити 10 моделей Renault з двигунами внутрішнього згоряння і чотири – з електродвигунами. В Європі більшість моделей оснащені дизельними двигунами, розповідає один із дилерів французького автоконцерну. Renault виробляє лінійку дизельних двигунів для легкових і легких комерційних автомобілів об'ємом від 1,5 до 2,3 л.

Будуть ініційовані розслідування навколо інших автоконцернів, поки незрозуміло. Але в будь-якому випадку ситуація навколо Renault стане додатковим поштовхом до розширення модельного ряду на електричній тязі, вважає головний редактор журналу «Авторевю» Михайло Подорожанський. Плюс швидше за все буде прискорено процес переходу на нову глобальну процедуру визначення витрати палива і токсичності вихлопу – WLTP (worldwide harmonized light vehicles test procedures). Не виключено, що це відбудеться вже наприкінці 2016 р., хоча раніше планувався перехід на 2018 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-