Винні у катастрофі MH-17 не уникнуть відповідальності - МЗС Нідерландів

Винні у катастрофі MH-17 не уникнуть відповідальності - МЗС Нідерландів

Укрінформ
Етап кримінального розслідування збиття пасажирського літака рейсу МН-17 активно триває. Винні у трагедії мають бути покарані.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс на засіданні комітету із закордонних справ Європарламенту у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Кримінальне розслідування на даному етапі триває дуже активно», - сказав глава МЗС Нідерландів.

За його словами, найближчими місяцями буде обрано найкращий механізм кримінального переслідування та висунення обвинувачення.

«Нині найголовнішим є притягнення до судової, кримінальної відповідальності винних у збитті пасажирського літака», - наголосив нідерландський міністр.

Він нагадав, що коли учасники розслідування намагалися це зробити на рівні Ради безпеки ООН, то отримали супротив через вето Російської Федерації. «Але це не означає, що ми припинимо наші зусилля», - підкреслив Кундерс.

Він зазначив, що нині ситуація навколо цієї жахливої трагедії перебуває на третьому етапі. Перший полягав у тому, щоб знати тіла усіх загиблих, громадян різних країн, та перевезти їх до Нідерландів. На другому етапі, нагадав міністр, було проведено і завершено міжнародне розслідування щодо безпосередніх причин катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-