Вислів

Вислів "країна-клієнт" у виступі Обами був про уряд Януковича - джерело в Держдепі

Укрінформ
У вислові про Україну як "країну-клієнт" Росії президент США Барак Обама, скоріше за все, мав на увазі колишню залежність влади Януковича від Москви.

Так прокоментував ситуацію в середу на умовах анонімності високопоставлений чиновник в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це питання, очевидно, треба адресувати Білому дому, але на моє розуміння, він (Обама – ред.) мав на увазі попередній уряд в Україні", - зазначив представник американського зовнішньополітичного відомства.

На уточнення Укрінформу, чи йдеться про уряд Януковича, чиновник відповів "так".

Для більш детального роз'яснення ситуації Укрінформ надіслав журналістські запити до Державного департаменту США й Білого дому.

Як повідомлялося раніше, президент США Барака Обами під час виступу перед Конгресом у вівторок заявив: "Попри серйозні економічні скорочення, Росія спрямовує ресурси на утримання України та Сирії - країн-клієнтів, які вислизають з її орбіти". Мовою оригіналу це звучить так: "Even as their economy severely contracts, Russia is pouring resources in to prop up Ukraine and Syria - client states they saw slipping away from their orbit".

Такий вислів викликав бурхливі дискусії, зокрема, в американському і українському експертному товариствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-