Єврокомісія хоче впоратися з кризою біженців вже цього року

Єврокомісія хоче впоратися з кризою біженців вже цього року

Укрінформ
Пріоритетом у діяльності Єврокомісії цього року є встановлення контролю над потоками біженців та відновлення нормального функціонування Шенгенської зони.

На цьому наголосив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс за результатами засідання у середу колегії єврокомісарів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми лише разом можемо подолати цю кризу. 2016-й повинен принести чіткі і дієві результати стосовно відновлення контролю над нерегулярними потоками (біженців – ред.), а також над нашими кордонами, вже за кілька наступних тижнів та місяців", - оголосив віце-президент ухвалені Єврокомісією пріоритети у подоланні кризи біженців у 2016 році.

Він також наголосив, що цього року необхідно повернутися до нормального функціонування Шенгенської зони та забезпечити такі умови, щоб країни-члени не мали потреби запроваджувати і продовжувати тимчасовий контроль на внутрішніх кордонах.

Серед конкретних заходів йдеться про створення Європейської прикордонної і морської охорони, реалізацію механізму переселення біженців, створення пунктів прийняття, ефективну дію механізму повернення нелегальних мігрантів.

Фото: pda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-