Дешева нафта змусить канадських політиків відмовлятися від своїх обіцянок

Дешева нафта змусить канадських політиків відмовлятися від своїх обіцянок

Укрінформ
Низькі ціни на нафту можуть призвести до скорочення витрат у наступному провінційному бюджеті та відкладення виконання передвиборчих обіцянок.

Таку думку журналістам висловила міністр навколишнього середовища канадської нафтоносної провінції Альберта Шенон Філіпс, передає кореспондент Укрінформу.

«Вірогідно, що внаслідок цього (низьких цін на нафту – ред.) всім міністрам доведеться відкласти якісь проекти та ініціативи. Під час обговорення бюджету розглядаються усі варіанти, ми просуваємося обережно та обачно», - сказав Філіпс.

Вона додала, що уряд провінції висловлює «глибоке занепокоєння» у зв’язку із зниженням цін на нафту.

За її словами, нинішня ситуація на ринку нафти та решти природних ресурсів наочно демонструє, що не слід надто покладатися на нафту та газ.

«Не можна будувати економіку на одному товарі. Нині для жителів Альберти та Калгарі («нафтова столиця» Канади – ред.) зокрема, настали дуже складні часи, що демонструють необхідність диверсифікації економіки», - наголосила провінційний міністр.

Нагадаємо: у грудні аудиторська компанія Standard and Poor's знизила кредитний рейтинг Альберти з ААА на АА+, обґрунтувавши це слабким прогнозом доходів провінційного бюджету та все більшим борговим ярмом. Окрім цього рівень безробіття у провінції зріс до 7%, що є найгіршим показником за останні 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-