США посилює санкції проти КНДР

США посилює санкції проти КНДР

Укрінформ
Палата представників США проголосувала за посилення санкцій проти КНДР, прийнявши законопроект H.R. 757 "Щодо посилення санкцій проти уряду Північної Кореї, а також для інших цілей".

Документ прийнято переважною кількістю голосів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Конгрес повинен надіслати сигнал режиму Кім Чен Ина, що або вони проводитимуть реформи та роззброєння, або систему очікує колапс", - прокоментував прийняття документа автор законопроекту, голова Комітету в закордонних справах Палати представників Ед Ройс.

Проект закону, який вмістився на 55 аркушах, спочатку був внесений у Конгрес у лютому 2015 року. Він передбачав розширення економічних обмежень проти КНДР через дії уряду щодо поширення зброї масового ураження, порушення прав людини, протиправної діяльності та значних зусиль, спрямованих на підрив кібер-безпеки.

Голосування відбулося через тиждень після проведення в КНДР ядерного випробування в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося раніше, Пхеньян оголосив про випробування водневої бомби, втім американська розвідка наполягає, що це був ядерний заряд меншої потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-