У ЄС не знають, коли завершать розслідування щодо Газпрому

У ЄС не знають, коли завершать розслідування щодо Газпрому

Укрінформ
Єврокомісія продовжує розслідування відносно порушень ВАТ "Газпром" правил діяльності на європейських енергетичних ринках.

Про це заявила у понеділок єврокомісар з питань конкуренції Маргарет Вестагер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Щодо справи "Газпрому", на нашу думку, багато центрально- і східноєвропейських країн-членів стали жертвами високого ціноутворення. Відтак, ми просуваємося уперед. За першим напрямком йдеться про ціноутворення за формулою, де "Газпром" відповів на перелік претензій, і ми аналізуємо це. По-друге, ми намагаємося досягти суттєвих зобов’язань, щоб газ протікав вільно. Коли це завершиться – я ще не знаю", - сказала єврокомісар.

Щодо ситуації із газопроводом "Північний потік-2", щодо якого Єврокомісія також здійснює оцінку, вона зазначила, що тут питання є більш складним, адже йдеться не лише про конкуренцію, а й про інші елементи щодо відповідності правилам ЄС.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Єврокомісія завершила розслідування та передала "Газпрому" перелік претензій щодо порушення законодавства ЄС у сфері конкуренції на європейських ринках.

Російському монополісту висловлено претензії у трьох сферах: запровадження обмежень для Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі та Словаччини щодо умов транскордонного постачання газу; встановлення несправедливих цін на газ для Болгарії, Естонії, Латвії, Литви та Польщі; вплив на операторів газотранспортних інфраструктур у Болгарії та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-