"Кельнський синдром" зафіксували ще й в Австрії та Швейцарії

Укрінформ
В Австрії та Швейцарії у новорічну ніч також сталися масові напади на жінок, подібні до кельнських.

Про це повідомляє DW

"У Цюриху близько 25 жінок, які відвідали вуличні новорічні святкування, стали жертвами пограбувань. Шестеро із них заявили також про сексуальні домагання з боку темношкірих чоловіків. Кілька схожих випадків розслідує також поліція австрійського Зальцбурга. Речниця місцевої поліції вважає, що заявити про ці злочини жінок підштовхнули новини про масові напади у німецьких містах, передусім, в Кельні", - йдеться у повідомленні.

Відомо також, що схожі безчинства відбулися у низці інших німецьких міст - Гамбурзі, Штутгарті, Франкфурті-на-Майні. Обговорення новорічних подій залишається однією з центральних тем у німецьких медіа. Згідно з опитуванням телеканалу ARD, 30 відсотків респондентів заявили, що відтепер оминатимуть масові гуляння. Разом з тим, юристи вважають, що шанси притягнення до відповідальності винних є дуже низькими.

Тим часом, кримінальних новин новорічної ночі більшає. У четвер, 7 січня, агентству dpa стало також відоме про групове зґвалтування тієї ночі двох дівчат-підлітків у місті Вайль-ам-Райн, що у землі Баден-Вюртемберг, у якому підозрюють групу молодих сирійців. Інформації про те, чи є вони шукачами притулку, агентство не має. Відомо також, що жертви сексуального насильства були попередньо знайомі із кривдниками і збирались святкувати Новий рік разом. Поліція, однак, не пов’язує цей інцидент із вуличними безладами. У справі заарештовано четверо осіб.

Нагадаємо, раніше Фінляндія заявила про незвичайно високий рівень сексуальних домагань у Гельсінкі у новорічну ніч. Зокрема, на залізничному вокзалі фінської столиці, де у новорічну ніч зібралася тисяча шукачів притулку, переважно з Іраку, зареєстровано три випадки сексуальних нападів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-