Іран звинуватив Саудівську Аравію в авіаударах по посольству

Іран звинуватив Саудівську Аравію в авіаударах по посольству

Укрінформ
Тегеран звинуватив Саудівську Аравію в авіаударах по іранському посольству в столиці Ємену Сані. Згідно з МЗС Ірану, в результаті бомбардування постраждав персонал дипмісії.

Про це повідомляє BBC News.

«Обстріл був здійснений навмисно в порушення всіх міжнародних конвенцій, які захищають дипломатичні місії», - повідомляє видання з посиланням на заяву прес-секретаря МЗС Ірану Хоссейна Джабер Ансарі.

Саудівська Аравія, за словами Ансарі, несе відповідальність за руйнування і поранення, отримані співробітниками посольства.

Ансарі не уточнив, коли стався обстріл. Однак, як зазначає BBC News, столиця Ємену Сана дійсно в четвер вранці піддалася авіаударам.

За інформацією агентства Reuters, офіційний представник очолюваної Саудівською Аравією коаліції Ахмед Ассері заявив, що даний інцидент будуть розслідувати.

Нагадаємо, раніше, 1 січня Саудівська Аравія стратила 47 осіб, в числі яких був убитий відомий шиїтський проповідник Німр аль-Німр. Це викликало хвилю протестів по всьому світу, кульмінацією яких стало захоплення протестувальниками посольства Саудівської Аравії в Ірані. У відповідь на це Ер-Ріад вирішив розірвати дипломатичні відносини з Тегераном, припинити авіасполучення і торгівлю.

Потім свої зв'язки з Іраном обмежили Бахрейн, Судан і Джибуті. Йорданія викликала на розмову посла Ірану і висловила йому ноту протесту через сутички в Тегерані. Кувейт і Катар  згорнули дипмісії в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-