Ефект бомби: Україна рішуче засудила Північну Корею

Ефект бомби: Україна рішуче засудила Північну Корею

Укрінформ
В Україні глибоко стурбовані заявами керівництва КНДР про здійснення 6 січня випробування чергового ядерного пристрою.

На цьому наголошується у заяві Міністерства закордонних справ.

"Україна як держава, яка добровільно відмовилася від власного ядерного потенціалу і неухильно дотримується принципів ядерного нерозповсюдження, рішуче засуджує такі дії КНДР. Вважаємо, що це питання має бути невідкладно розглянуте Радою Безпеки ООН", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Як підкреслюється у документі, такий крок Пхеньяна є грубим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, може призвести до подальшого значного загострення складної ситуації на Корейському півострові, становить серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці.

"В Україні очікують, що КНДР припинить випробування ядерних пристроїв, дотримуватиметься відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН і відновить діалог з МАГАТЕ", - заявляють дипломати.

Проблематика нерозповсюдження зброї масового знищення знаходитиметься у центрі нашої уваги в період непостійного членства України у Раді Безпеки ООН у 2016-2017 роках, наголосили в МЗС.

Нагадаємо, Північна Корея заявила у середу про успішне проведення випробування водневої бомби, ознаки чого підтвердили в США, а уряди сусідніх країн почали скликати екстрені засідання.

Як повідомляють ЗМІ, ядерне випробування у КНДР викликало сейсмічні коливання в регіоні на північному сході відокремленої країни. Три попередні ядерні випробування - в 2006-му, 2009-му і 2013-му роках - також були проведені в цьому регіоні.

Наразі міністерство закордонних справ Південної Кореї скликало екстрену нараду з приводу інциденту. Повідомляється також, що влада в Японії також почала обговорювати вчинок Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-