Саудівська Аравія припиняє авіасполучення й торгівлю з Іраном

Саудівська Аравія припиняє авіасполучення й торгівлю з Іраном

Укрінформ
Саудівська Аравія має намір припинити авіасполучення і торгівлю з Іраном, а також заборонити громадянам поїздки між державами.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель Аль-Джубейр, повідомляє Reuters.

Міністр відзначив, що, незважаючи на заборону в'їзду на територію королівства для громадян Ірану, прочани з цієї країни все-таки зможуть відвідувати Мекку і Медіну.

Також він додав, що Іран вже слід поводитися як «нормальна країна», а не «революційна», і навчитися поважати міжнародне право, перш ніж стане можливим відновлення відносин між країнами.

Нагадаємо, затяжний конфлікт між шиїтським Іраном і Саудівською Аравією, де править суннітська королівська династія, розгорівся з новою силою після страти звинуваченого у тероризмі шиїтського релігійного діяча Німра аль-Німра, про яку влада Саудівської Аравії оголосила в суботу.

Розлючені іранські протестувальники підпалили посольство Саудівської Аравії у Тегерані, після чого офіційний Ер-Ріяд відкликав з країни послів і заявив про розірвання дипломатичних відносин з Іраном, представники якого мають залишити країну впродовж 48 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-