Обама готується посилити контроль над продажем зброї в США - ЗМІ

Обама готується посилити контроль над продажем зброї в США - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Барак Обама готується в односторонньому порядку запровадити заходи щодо посилення контролю над обігом зброї в країні попри потужне лоббі виробників зброї в американському Конгресі.

Про це поінформував із посиланням на "обізнані джерела" в адміністрації центральний телеканал CNN.

"Президент Барак Обама, як очікується, оголосить найближчими днями нове виконавче розпорядження, яке має на меті посилення перевірки за продажом зброї", - зазначає телеканал із посиланням на джерела, ознайомлені з процесом планування в Білому домі.

Це передбачатиме цілий комплекс заходів виконавчої влади, зауважується в публікації. Таким чином, президент хоче виконати свою обіцянку щодо односторонніх кроків з боку адміністрації щоб зменшити рівень смертності в країні від стрілецької зброї.

Робота над плануванням комплексу дій в адміністрації ще не завершена, при цьому допускається, що деякі непередбачені обставини "можуть затримати оголошення". Тим не менше, очікується, що заява Обами щодо посилення контролю над обігом зброї буде оголошена до його виступу в Конгресі щодо стану справ у країні, запланованого на 12 січня. Білий дім поки утримується від офіційних коментарів.

Як повідомлялося раніше, президент США Барак Обама неодноразово піднімав питання про введення обмежень на продаж зброї у країні. Особливо він акцентував увагу на цьому, коли траплялася чергова стрілянина, що стало вже регулярним явищем у США. Останній такий випадок стався 2 грудня в Сан-Бернардіно, коли двоє озброєних людей розстріляли 14 мирних мешканців та поранили 22 особи.

Тим не менше, потужне лоббі виробників зброї в Конгресі США докладає зусиль, щоб не залишити шансів реалізувати цю ініціативу на законодавчому рівні. Крім того, американське суспільство має кардинально різні погляди на цю проблему, висуваючи свої аргументи як за вільний обіг зброї серед населення, так і кардинально проти цього явища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-