Набуло чинності російське ембарго на українські товари

Набуло чинності російське ембарго на українські товари

Укрінформ
З 1 січня 2016 року Російська Федерація призупиняє поставки українських товарів.

Це випливає з постанови уряду Російської Федерації № 1397 від 21 грудня 2015 року про включення з 1 січня 2016 року України до переліку країн, з яких заборонено ввезення до Російської Федерації сільгосппродукції, сировини та продовольства. Заборона діятиме до 5 серпня 2016 року.

Забороняються товари сільгоспвиробництва, сировина та продовольство, країною походження яких є США, країни Європейського Союзу, Канада, Австралія, Норвегія, Україна, Республіка Ісландія та Князівство Ліхтенштейн, Республіка Албанія, Чорногорія. Забороняються продукти тваринництва, включаючи м'ясо великої рогатої худоби, свинину, харчові субпродукти, рибу й ракоподібні, молоко й молочні продукти, овочі, ковбаси тощо.

Нагадаємо, що 25 грудня 2015 року рада федерації Російської Федерації схвалила федеральний закон «Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі по відношенню до України» (N 956299-6). Очікувана дата призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі (СНД) відносно України - 1 січня 2016 року. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оцінив майбутні втрати від російського ембарго 2016 році в 600 млн дол.

У свою чергу, з 10 січня 2016 року, забороняється до ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації. Мінекономрозвитку пропонує повністю заборонити ввезення, зокрема, м'яса великої рогатої худоби, свинини, риби, шоколаду, пива, горілки, сигарет, обладнання для залізниць або трамвайних колій, інсектицидів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-