У Сирії вдалося домовитися про коридори для евакуації

У Сирії вдалося домовитися про коридори для евакуації

Укрінформ
Повстанці, блоковані на півдні Сирії, та шиїти, які потрапили у пастку у двох містах на півночі країни, можуть бути евакуйовані вже сьогодні.

Про це Reuters повідомили наближені до перемовин джерела.

«Угода дозволить повстанцям, які кілька місяців блоковані у місті Ес-Зібадан поблизу кордону з Ліваном, отримати безпечний коридор до аеропорту Бейрут, звідки вирушити до пункту призначення у Туреччині під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста», - пише Reuters.

Агентство додає, що одночасно близько 300 сімей із двох шиїтських міст у провінції Ідліб, більшість якої утримують повстанці, наземним конвоєм вирушать до турецького кордону і звідти літаком – до Бейрута.

Про локальне припинення вогню обома сторонами домовлялися представники ООН та іноземних держав. «ООН та іноземні уряди намагаються домовитися про локальне перемир’я та безпечні коридори, що мають стати кроками до повного припинення громадянської війни у Сирії, яка за п’ять років забрала життя понад 250 тисяч людей», - нагадали у Reuters.

Втім, уряд Сирії також намагається вести подібні перемовини. «Раніше цього місяця офіційні представники сирійського уряду повідомили, що їм вдалося домовитися із повстанцями про те, що вони разом зі зброєю залишать останній непідконтрольний офіційній владі район міста Хомс», - зазначає агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-