Міністерство оборони Польщі змінює пріоритети

Міністерство оборони Польщі змінює пріоритети

Укрінформ
Нове керівництво Міноборони Польщі внесе зміни у плани модернізації армії, віддаючи перевагу польській оборонній промисловості.

Як повідомляє Радіо Польща, у більшості департаментів Міністерства оборони Польщі нове керівництво проводить аудит. Також планується переглянути плани модернізації армії, що залишилися від попереднього уряду.

«У першу чергу слід переглянути плани покупок озброєння і техніки», - підкреслює заступник міністра оборони Бартош Ковнацький.

За його словами, модернізація повинна привести до того, щоб країна була готова відповісти на можливі загрози протягом кількох наступних років, а не десятиліть, як за попереднього уряду.

Ковнацький також підкреслює, що в переглянутому процесі модернізації армії, в першу чергу, візьме участь польська оборонна промисловість.

17 грудня між державою і польською компанією PIT-RADWAR S. A. був підписаний договір на поставку 77 батарей протиповітряної оборони POPRAD вартістю понад 1 мільярд злотих (близько 250 млн євро), нагадує Радіо Польща, а також зазначає, що нове керівництво Міноборони ставить під сумнів вибір попереднього уряду на користь американських зенітно-ракетних систем "Patriot" і французьких вертольотів Airbus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-