Мігранти знову штурмують Євротунель

Мігранти знову штурмують Євротунель

Укрінформ
Сотні мігрантів намагалися проникнути до Євротунелю, що проходить поряд з французьким містом Кале. Поліція та служба безпеки шляхопроводу обмежили рух трасою A16 і відвернули штурм.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це заявили у префектурі Па-де-Кале.

«Увечері сотні мігрантів, малими групами здійснили кілька спроб проникнути на внутрішню територію Євротунелю. Тимчасово було перекрито рух автотрасою А16, що веде до шляхопроводу під Ла Маншем, але згодом його просто обмежили. Влада тримає контроль над ситуацією», - йдеться у заяві.

У префектурі додали, що мігранти організовано прибули з місцевого табору біженців, розташованого поблизу Кале, в якому нині мешкає 4,5 тис осіб.

Нагадаємо, що відчайдушні спроби мігрантів дістатися берегів Великої Британії не вщухають з літа ц.р. Остання масова спроба дістатися Туманного Альбіону відбулася у ніч з 21 на 22 жовтня ц.р. Близько 600 мігрантів намагалися потрапити у вантажні автівки, що рухалися в бік Євротунелю. Найчисельнішою атакою була спроба проникнення на територію стратегічного об’єкту 1,7 тис осіб 3 серпня. Відчайдушні спроби досягти омріяної мети коштували життя 18 мігрантам.

Фото: Rob Stothard/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-