Потужний шторм прирік десятки тисяч канадців на Різдво у темряві

Потужний шторм прирік десятки тисяч канадців на Різдво у темряві

Укрінформ
Шквальний вітер, пориви якого подекуди сягали швидкості 90 км/год, у різдвяну ніч позбавив електропостачання майже 250 тисяч канадців.

Як повідомили в компанії Hydro One, що постачає електроенергію у провінції Онтаріо, пошкоджені ЛЕП позбавили світла 97 тисяч споживачів. А у франкомовній провінції Квебек не змогли увімкнути різдвяні вогні близько 150 тисяч людей.

«Потужний шторм спричинив значні пошкодження по всій провінції, якраз коли багато людей готувалися відзначати свято. Наші ремонтні бригади щосили працюють над відновленням електропостачання, ми дякуємо нашим клієнтам за терпіння», - сказав речник Hydro One Джон Ребік.

У столиці країни без світла напередодні Різдва залишилося 20 тисяч чоловік, але за кілька годин ремонтникам вдалося відновити електропостачання, хоча деякі передмістя не мають його досі.

У Квебеку ж понад 28 тисяч споживачів досі чекають на відновлення електропостачання.

Додамо, що цього року Канада насолоджується рекордно теплою зимою. На Різдво у Оттаві температура сягнула 17 градусів тепла, а в Торонто термометри показали +16, що стало найвищим показником за останні два століття. У місті також досі не випав сніг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-