Президент Таджикистану хоче бути як Ататюрк і Ганді

Президент Таджикистану хоче бути як Ататюрк і Ганді

Укрінформ
Президент Таджикистану Емомалі Рахмон підписав закон "Про засновника світу і національної єдності - Лідера нації", який наділяє його статусом і гарантує йому недоторканність і численні привілеї навіть у разі відставки.

Як повідомляє DW з посиланням на сайт адміністрації глави держави, закон набуде чинності після публікації тексту в офіційній пресі.

Він складається з 16 статей, які гарантують президентові імунітет від кримінального переслідування, недоторканність, житло, пенсійне забезпечення та службовий транспорт, навіть у тому разі, якщо він складе з себе повноваження. У новому законі також є пункт про фінансування витрат лідера нації, у тому числі за рахунок держбюджету. Крім того, законопроект передбачає створення музею, бібліотеки й архіву, присвячених Емомалі Рахмону.

Під час обговорення законопроекту про лідера нації у парламенті Таджикистану підкреслювали, що "практика подібного присвоєння статусів існує в усьому світі". Депутати навели приклади першого президента США Джорджа Вашингтона, індійського громадського діяча Махатми Ганді, турецького реформатора і першого президента Турецької Республіки Кемаля Ататюрка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-