Українська діаспора закликає ЄС якомога швидше скасувати візи для українців

Українська діаспора закликає ЄС якомога швидше скасувати візи для українців

Укрінформ
Зважаючи на успішне виконання Україною усіх вимог щодо візової лібералізації, ЄС має якомога швидше скасувати візи для українців.

Про це йдеться у зверненні президента Світового конгресу українців Євгена Чолія, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає Європейський Союз оперативно скасувати візовий режим для українських громадян, які мають біометричний паспорт. Це дасть змогу посилити зв’язки з українцями, що є в інтересах як країн-членів ЄС, так і України», - сказав Чолій.

Він також високо оцінив зусилля української влади із виконання взятих на себе зобов’язань. «СКУ схвалює роботу української влади із досягнення усіх критеріїв, визначених другою фазою плану дій із візової лібералізації. Це – критичний крок на шлях до повної європейської інтеграції України», - зазначив президент Світового конгресу українців.

У СКУ додали, що на своєму рівні також постійно лобіювали питання запровадження безвізового режиму між ЄС та Україною.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Європейська комісія оприлюднила свій фінальний шостий звіт, у якому відзначила повне виконання Україною всіх критеріїв Плану дій щодо візової лібералізації. Це дозволяє Єврокомісії на початку наступного року запропонувати Європарламенту та Європейській раді скасувати візовий режим для громадян України, що мають біометричний паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-