В Іраку після наступу на ІДІЛ сталася серія терактів: 15 загиблих

В Іраку після наступу на ІДІЛ сталася серія терактів: 15 загиблих

Укрінформ
В Іраку внаслідок серії терактів загинули 15 мирних жителів.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на чиновників. 

"Серія терактів в Іраку забрала життя щонайменше 15 мирних жителів в середу після того, як урядові війська почали наступ на бойовиків "Ісламської держави", щоб витіснити їх з великих міст на заході від Багдада", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракти, хоча за певними ознаками схоже, що вони були здійснені бойовиками ІД.

У місті Халіс (в більшості населеному шиїтами), в 80 кілометрах (50 миль) на північ від іракської столиці, були підірвані два автомобілі, начинені вибухівкою. Перший автомобіль був припаркований всередині автовокзалу, в результаті вибуху загинули три людини і були поранені 10, повідомив офіцер поліції. 

Друга машина вибухнула на відкритому продуктовому ринку, що призвело до смерті чотирьох мирних жителів і поранення вісьмох.

Крім того, ще вісім людей загинули в Багдаді і його околицях після п'яти вибухів, 35 осіб були поранені. 

Теракти були здійснені після того, як іракські сили безпеки повідомили про прогрес у просуванні в деяких районах західної частини міста Рамаді. 

Нагадаємо, раніше начальник штабу іракської армії Осман аль-Ганем заявляв, що бойовиків «Ісламської держави» витіснять із західного іракського міста Рамаді протягом кількох днів. 22 грудня іракські військові почали наступ на останній район в центрі Рамаді, утримуваний бойовиками ІДІЛ. За даними іракської розвідки, кількість бойовиків у центрі Рамаді варіюється від 250 до 300 осіб. Як відомо, ІДІЛ захопили Рамаді у травні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-