Рада Європи радить Угорщині змінити тон щодо біженців

Рада Європи радить Угорщині змінити тон щодо біженців

Укрінформ
Рада Європи, агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) закликали владу Угорщини дотримуватися прав людини по відношенню до біженців.

Про це йдеться у спільній заяві організацій, яка є у розпорядженні Укрінформу.

«УВКБ ООН, Рада Європи та БДІПЛ закликають Угорщину утримуватися від політики і практики, які заохочують нетерпимість, страх і ксенофобію по відношенню до біженців та мігрантів», - йдеться у заяві.

Організації закликають угорське керівництво підтримувати «істинний дух людяності» та допомогти тим, хто змушений був залишити свої країни проти власної волі і вибору, і нині знаходиться у пошуках безпеки в Європі. 

«Уряд Угорщини запустив нову суспільну кампанію, яка зображує тих, хто біжить від війни та конфліктів, як злочинців, терористів і загарбників на основі їхніх релігійних переконань і місць походження», - наголошується в спільній заяві РЄ, БДІПЛ та УВКБ ООН. В організаціях інформують, що ця, не перша така в цій країні, кампанія, спрямована проти мігрантів, готується стартувати після Різдвяних свят і розрахована на два місяці.

Автори заяви також наголошують на необхідності визнання угорським урядом того, що біженці в’їжджають до Європи після того, як пережили трагедію, травми і втрати, щоб почати нове життя далеко від потрясінь війни і конфлікту. 

«В рамках єдиної європейської системи Угорщина має переглянути свою політику і зробити свій внесок у спільні зусилля в боротьбі з найбільшою після Другої світової війни кризою біженців континенту, і виконати свої міжнародні правові зобов'язання у цій царині в рамках як міжнародного права, так і Європейської конвенції з прав людини», - зауважили в організаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-