Президенти Вірменії й Азербайджану зробили спробу врегулювати Карабахський конфлікт

Президенти Вірменії й Азербайджану зробили спробу врегулювати Карабахський конфлікт

Відео
Укрінформ
У швейцарському місті Берн пройшли переговори президента Вірменії Сержа Саргсяна і президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Про це повідомляє PanArmenian.

"Переговори (президентів Вірменії і Азербайджану) триватимуть у 2016 році", - написав американський співголова Мінської групи ОБСЄ Джеймс Уорлик.

Переговори проводилися за закритими дверима і тривали понад годину. Зустріч стартувала за участю співголів Мінської групи ОБСЄ, тривали за участю Особистого представника Діючого голови ОБСЄ Анджея Каспршика. Потім розмова глав держав продовжилася наодинці.

У свою чергу, прес-секретар президента Вірменії Володимир Акопян у своєму мікроблозі у Twitter написав, що після завершення зустрічі тет-а-тет до залу були знову запрошені співголови МГ ОБСЄ та голови МЗС.

Після завершення зустрічі Алієв покинув приміщення, а президент Вірменії продовжив спілкування з посередниками.

Інтернет-видання Нaqqin.az, у свою чергу повідомляє, що у ході зустрічі президенти обговорили недавній спалах насильства на лінії зіткнення і вірмено-азербайджанському кордоні, та "висловили особливу заклопотаність з приводу жертв, у тому числі серед цивільних осіб, викликані використанням важкого озброєння".

"Президенти підтримали поточну роботу співголів щодо пропозицій відносно заходів зі зниженню ризику насильства уздовж лінії зіткнення і на вірмено-азербайджанському кордоні, у тому числі механізму розслідування.

Президенти підтвердили свою готовність до продовження взаємодії, а також свою прихильність формату Мінської групи.

Співголови як і раніше готові працювати із сторонами в якості посередників у мирному врегулюванні нагірно-карабахського конфлікту", - йдеться у спільній заяві співголів Мінської групи ОБСЄ за підсумками зустрічі президентів Азербайджану і Вірменії у Берні.

Як відзначають ЗМІ, попередня зустріч двох президентів відбулася в Парижі у жовтні минулого року. Населений переважно вірменами Нагірний Карабах в 1991 році проголосив незалежність від Азербайджану. Спроби Баку повернути територію силою виявилися безуспішними. У ході конфлікту з обох боків загинули близько 30 тисяч осіб. У 1994 році було прийнято рішення про припинення вогню.

Фото: haqqin.az

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-