На Ле Пен завели справу: за фото страчених в ІДІЛ

На Ле Пен завели справу: за фото страчених в ІДІЛ

Укрінформ
Французька прокуратура відкрила справу проти очільниці ультраправої партії "Національний Фронт" Марін Ле Пен через поширення нею твітів з фото страчених бойовиками "ІДІЛ".

Про це пише французьке видання L'Express.

"Прокуратура Нантера відкрила справу проти Марін Ле Пен у зв’язку з поширенням нею зображень, що містять сцени насильства", - зазначило видання.

Повідомляється, що справу відкрито у зв’язку з розміщенням на її сторінці трьох фото страчених бойовиками ІДІЛ людей, у т.ч. американського репортера Джеймса Фолі.

Загалом Марін Ле Пен запостила 7 фото. На одній зі світлин зображений труп з відрізаною головою, на іншій - заручник в клітці, якого спалюють живцем, а на третій - людина, яку чавить танк. Ле Пен залишила написи під зображеннями: "Ось це – ІДІЛ".

Дії лідерки французьких націоналістів викликали великий суспільний резонанс. Зокрема, прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс засудив поширення Ле Пен цих зображень.

"Мадам Ле Пен: розпалювання громадських обговорень, політичний і моральний провал, неповага до жертв", - написав він у соціальних мережах.

Аморальна активність Ле Пен у соцмережі також викликала справедливе обурення у родині загиблого журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-